TİYATRO Haber Girişi : 04 Aralık 2019 23:36

Kosta Kortidis'in yazdığı 'Bandırma Vapuru' yola çıktı

Kosta Kortidis'in yazdığı 'Bandırma Vapuru' yola çıktı
Milli Mücadele'nin sembolü haline gelen 'Bandırma Vapuru', ödüllü yazar, tiyatro ve sinema sanatçısı Kosta Kortidis'in kaleme alıp yönettiği aynı adlı oyunuyla, Aralık ve Ocak aylarında bir kez daha tiyatroseverlerin karşısında...
Milli Mücadele'nin ve Cumhuriyet tarihinin en önemli sembollerinden biri olan 'Bandırma Vapuru', bu kez bir tiyatro oyunu olarak sergileniyor.

Ödüllü yazar, tiyatro ve sinema sanatçısı Kosta Kortidis'in yazıp yönettiği, Teatro Rudius'un 100'üncü Yıl anısına sahneye koyduğu 'Bandırma Vapuru', belgesel ve komedi tarzındaki örgüsüyle sahneye çıkıyor.

İlk gösterimini 30 Ekim'de, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İstanbul'da yapan 'Bandırma Vapuru', yolculuğuna 20 Aralık'ta Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki gösterimi ile devam edecek.

26 Aralık'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde seyirci ile buluşacak olan Bandırma Vapuru; Eskişehir, Ankara ve Balıkesir gösterimleriyle de yolculuğunu sürdürecek.



ARALIK VE OCAK PROGRAMI

Teatro Rudius'un 100. Yıl Projesi 'Bandırma Vapuru', 20 Aralık'ta Grand Pera Emek Sahnesi, 26 Aralık Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 8 Ocak Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, 9 Ocak Ankara Mevsim Tiyatro Salonu, 10 Ocak Balıkesir Avlu Kongre Merkezi, 11 Ocak İstanbul Grand Pera Emek Sahnesi ve 24 Ocak'ta Kadıköy Duru Tiyatro Sahnesi'nde tiyatroseverler ile buluşacak. Biletleri buradan temin edebilirsiniz.



ÖDÜLLÜ YAZAR KOSTA KORTİDİS KİMDİR?

1975 yılında İstanbul’da doğan Rum asıllı Türk oyuncu Kosta Kortidis, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve Dean College of London'da eğitim gördü.

Tiyatroya Gönül Ülkü – Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda Engin Gürmen'in sahneye koyduğu 'Aşk Memuru' adlı oyunla başladı. Daha sonra kendi kurduğu İstanbul Oyuncuları'nda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı, yurtiçi ve yurtdışı festivallere katıldı, ödüller kazandı. Birçok sinema filminde de rol alan Kortidis, yerli ve yabancı sinema filmlerinin senaryolarını Türkçe ve Yunancaya çevirdi. Tiyatro oyunu ve şarkı sözü çevirmenliği de yapan Kortidis, TRT'de iki yıl boyunca diyalekt uzmanlığı görevini üstlendi. Daha sonra bu görevi özel televizyon kanallarında sürdürdü. Dialekt uzmanlığının yanı sıra televizyon dizileri için seslendirme ve seslendirme yönetmenliği de yapan Kortidis, Yunanca ve İngilizce dillerini bilmektedir.

2006 ile 2009 yılları arasında TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) Süper Lig maçları için, istatistik uzmanı görevinde bulundu. 03.04.2006 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 8 yıldır sürdürdüğü aktörlük görevinden istifa eden Kortidis, oyun yazarlığını ve bağımsız sanat çalışmalarını sürdürmektedir.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı'nda mitoloji öğretim üyesi olarak görev yapan Kortidis’in son tiyatro eseri olan 'Sorgu', bu yılın içinde Başka Yerler Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.