Cevat Turan’dan bir seri katilin dünyasına keskin bir bakış: Kibele'nin Laneti!
Cevat Turan kimdir?
1966 Çorum doğumludur. Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazıları) 1983 yılında Çorum gazetesi ve bu gazetenin kültür-sanat ekinde yayımlandı.
İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyası gazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme aldı. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir Rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap, Dünya Gazetesi Kitap, Aydınlık Kitap, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar, makaleler kaleme alınmıştır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve genel başkanlığı yapmıştır.
Sahibi olduğu güncel haber sitesi www.sonmedya.com.tr’de köşeyazarlığı da yapan yazar, yazın-sanat üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.