1 Yazar, 1 Yaşam: Nursen Demir

1961 yılında Elazığ'ın Maden ilçesinde doğdu. İlçedeki Atatürk İlkokulu'nu bitirdiği yıl girdiği sınavda Diyarbakır Maarif Koleji'ni kazandı. Ancak ailesi pansiyon ücretini karşılayamadığı için koleje kayıt yaptıramadı.

 

İlkokul beşinci sınıf öğretmeninin yönlendirmesiyle girdiği parasız yatılı sınavında Urfa Kız İlk Öğretmen Okulu'nu kazandı. Orta ve lise öğrenimini bu okulda tamamladı. Ne var ki Öğretmen Okulları, lise 2. sınıfa geçtiği yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla kapatıldı; adı değiştirilerek Öğretmen Lisesi oldu. Öğretmen olmak için girdiği okulun kapısından lise mezunu olarak çıktı.

 

Yükseköğrenimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin Türk Dili Edebiyatı bölümünde tamamladı. Dört yıllık lisans eğitiminin ardından ilk görev yeri olan Van Ticaret Lisesi'ne atandı. Zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra tayin olduğu Kayseri'de Türk Dili Edebiyatı öğretmenliği yaptı ve oradan emekliye ayrıldı.

 

Yazar Nursen Demir, daha sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih bölümündeki öğrenimine devam etmektedir.

 

Evli ve iki çocuk annesi olan yazarın ilk öykü kitabı Gelincik Çeşmesi 2015 yılında; ikinci öykü kitabı Önce Kuşlar Gitti 2018 yılında; üçüncü öykü kitabı Eski Bir Gramofon ise 2020 yılında yayımlanmıştır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.