1 Yazar, 1 Yaşam: Saynur Altay

12 Aralık 1985'te Balıkesir'in Edremit ilçesinde doğan Saynur Altay, çocukluğu boyunca aklı bir karış havada yaşamış, futbola ilgi duymuş, doğayla iç içe olmaktan her zaman keyif almıştır.

 

Lise yıllarında melankoliye uğrayan ve uzunca bir süre etkisinden çıkamayan şair, bir aralık başını göğe kaldırabilmeyi başardığında nihayet hayatın toz pembeliğini yeniden fark etmiş, o günden sonra da büyümeyi reddetmiştir.

 

Şiirle tanışıklığını, "Sanki kendimi bildim bileli benimle yürüyordu ama ben onun sesini lise sıralarında duymaya başladım," ifadeleriyle anlatan şair, başta Didem Madak olmak üzere İkinci Yeni şairlerinden etkilenmiş, içinde ince ince sızlayan bir telin kulağına fısıldadığı sözcükleri nihayet 2022 yılının ağustos ayında, dostlarının kendisini cesaretlendirmesi sonucunda bir kitapta birleştirebilmiştir.

 

Adına La Perdesin –DE Öleyim ismini verdiği, doksan üç sayfadan oluşan şiir kitabı İz Bırakan Kalemler Yayınevi imzasını taşımaktadır.

 

Saynur Altay hâlâ Edremit'te yaşamakta, hayatını idame ettirmek için çalıştığı işinden artakalan zamanlarında, yazları Ege Deniz'i kıyılarında, kışlarıysa Kazdağları'nda doğanın öğüdünü dinleyerek çocuk ruhunu korumaya çalışmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.