Farklı bir dünyaya açılan kapı

Günümüzün tek bir kanaldan çıkmış gibi gözüken, birbirinin kopyası, boğucu ve magazinel bir dille bezenen kültür-sanat anlayışından uzak bir duruşu olan Edebiyat Postası’nın çok yönlü ve zengin haber içeriği, edebiyattan sinemaya, müzikten tiyatroya, yeni çıkan kitaplardan sıradışı etkinliklere, festivallerden sergilere değin pek çok kategoriyi içermekle birlikte, benzersiz içerik üreten özel haber ve kültür-sanat söyleşileriyle de ön plana çıkmasını sağlıyor.

 

DÜNYANIN SANAT GÜNDEMİ

 

Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu, İskandinav sinemasının ya da Hollywood’daki gelişmelerin yanı sıra, dizi filmlerle ilgili özgün haberler; edebiyat ve plastik sanatlara ilişkin kapsamlı tanıtımlar; müzik ve tiyatro alanındaki bağımsız oluşumların duyurusu; teknolojik değişimler ve sosyal-sanatsal olayların irdelendiği entelektüel tartışmalar ve düşünce dünyasının benzersiz ve şaşırtıcı kesitleriyle Edebiyat Postası, okuyucularına eğlenceli ve bambaşka bir deneyimin kapılarını aralıyor.

 

EDEBİYAT GÜNDEMİ VE PORTRELER

 

Edebiyat dünyasındaki gelişmeleri, edebiyatçıların yaşamöyküleri ve deneyimlerini, yazarların metin ve yazılarından kesitleri, ödüller ve yarışmalar ile ilgili gelişmeleri ve daha birçok konuyu okuyucular, Edebiyat Postası'nda bulabilirler.

 

 

FİLMLER VE DİZİLER

 

Sanatseverler Edebiyat Postası’nda yurtiçi ve yurtdışı film duyurularının yanı sıra, yönetmenler ve sinema-dizi oyuncularıyla yapılmış söyleşileri, Türkiye ve dünya sinemasındaki gelişmeleri, vizyonda olan ya da kült haline gelmiş yapıtları ya da kısa film ve uzun metraj sinema yarışmalarını da takip edebilirler.

 

FESTİVALLER VE SERGİLER

 

Sanatseverler sadece Türkiye ve dünyadaki müzik, sinema ve kültürel festivallerle ilgili gelişmeleri değil, aynı zamanda çarpıcı ve alternatif sergileri de Edebiyat Postası’ndan izleyebilirler.

 

PLASTİK SANATLAR VE KÜLTÜREL GELİŞMELER

 

Edebiyat Postası’nda, Türkiye ve dünyadaki resim, heykel, enstalasyon ve modern sanat alanındaki gelişmelerin yanı sıra, kültür-sanatla ilgili etkinlik ve yenilikler hakkında renkli ve eğlenceli sayfalar, okuyucular için düzenli olarak güncellenmektedir.

 

 

PARADİGMA VE ÇATI

 

Dünyadaki toplumsal değişimlere bağlı olarak yaşanan sanatsal, felsefi, bürokratik ve teknolojik gelişmeler, sosyal medya olgusu, yeni işletim sistemleri, yapay zekâ ve buna benzer gelişmeleri Paradigma köşesinde; sanatçı ve yazarların varoluşsal sorunları irdelediği kesitleri de Çatı köşesinde düzenli olarak izleyebilirsiniz.

 

MÜZİĞİN RİTMİ

 

Edebiyat Postası’nda, Türkiye ve dünyadaki konserler, dans gösterileri, yeni çıkan ve klasikler arasına giren albüm tanıtımları, müzisyenlerin görüşleri ve gündelik yaşamları gibi sayfalar, müzik dünyasının nabzını tutuyor.

 

TİYATRONUN GÜNDEMİ

 

Şehir Tiyatroları, Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda sahnelenen oyunların duyuruları, oyun kritikleri, oyuncular ve yönetmenlerle ilgili haber ve soruşturmalar, Edebiyat Postası’nın tiyatro sayfalarında sanatseverleri bekliyor.

 

ÖZEL VE TEMATİK SÖYLEŞİLER

 

Edebiyat, sinema, müzik ve tiyatro dünyasının önde gelen simalarıyla yapılan söyleşilerin yanı sıra, plastik sanatlar ve sergilerin katılımcılarıyla gerçekleştirilen özel ve tematik söyleşiler Edebiyat Postası’nın söyleşi sayfalarında.

 

 

YAZARLAR

 

Bağımsız bir sanat oluşumunu hayata geçirmeyi hedefleyen Edebiyat Postası’nın çok yönlü ve alternatif haberciliği ve sürekli güncellenen yazılarıyla köşeyazarları kadrosu, onu diğer sitelerden ayıran en önemli gücüdür.

 

Kültür-sanat ve edebiyat yazılarıyla; Alparslan Bozkurt, Ayhan Şahin, Fahri Arslan, Giorgitsamou, Gülçin Demirci, Levent Yetkin, Mehmet Ferah, Merve Yazar, Saadet Gadiri Nişli, Saynur Altay, Şevval Okçu, Ufuk Akbal, farklı ve sıradışı metinler okumak isteyenlere benzersiz bir davette bulunuyor.

 

VİDEO-GALERİ

 

Edebiyat Postası’nın festival, sinema tanıtımları, dizi fragmanları gibi videolarının yanı sıra, yazarlar, şairler, sanatçılar ve kültür dünyasının önde gelen isimlerinin kendi serüvenlerini anlattığı videoları ve sanat alanındaki güncel gelişmelere ilişkin videoları siteye zenginlik katmaktadır.

 

 

FOTO-GALERİ

 

Sanat-edebiyat ve kültür alanındaki alternatif oluşumlar, yenilikçi ve bağımsız hareketler, tanınmış ve tanınmamış simalar, edebi kimlikler, güncel sanat olayları, teknolojik yenilikler ve etkinlik haberleriyle ilgili birbirinden farklı foto galerileri, Edebiyat Postası’nın bir diğer etkili kategorisidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.