Yayınlanma : 17 Ocak 2019 01:35

Kavganın maliyeti ağır oldu: 10 günde 15 milyon TL

Kavganın maliyeti ağır oldu: 10 günde 15 milyon TL
Mars Group'la yapımcılar arasındaki kavganın, 2019'un rakamlarına bakıldığında sektöre maliyetinin 15 milyon lira olduğu görüldü.
Türk sinema endüstrisi, CGV Mars Cinema Group ile film yapımcıları arasındaki tartışma nedeniyle 2019'a 15 milyon liralık kayıpla başladı.

Sinema salonlarındaki ilk 10 günlük hasılat, 27.8 milyon TL'de kaldı. Milliyet gazetesinin haberine göre, bu rakam geçen yılın aynı döneminde 42.5 milyon liraydı.

İzleyici sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 35 azaldı. 2018'in ilk 10 gününde sinemalarda 3.2 milyon adet bilet kesilirken, rakam 2019'da 2 milyonda kaldı.

Gişe geliri ve satılan biletteki düşüşün en önemli nedeni ise, Yılmaz Erdoğan'ın 1 Ocak'ta gösterime girmesi beklenen, ancak yaşanan tartışma üzerine geri çekilen Organize İşler - 2 filmi oldu. Film gösterime girmeyince gişe gelirleri de bir önceki yıla göre düştü.

2018'i 70 milyon izleyicinin üzerinde tamamlayan sinema salonlarının 2019'da 75 milyona ulaşması hedefleniyordu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
John Berger | Ressam Olmak
Louis Wain
Ada
Gece Defteri
Sıradışı Bir Asgari Müşterek: küçük İskender
Jean Baudrillard | Nefret
Şiirde Sansar Var!
Tomris Uyar | Çiçek Dirilticileri
Ümit Kardaş | Aşk Biter mi?
Ressamın Evi
Stan & Ollie
Abdülkadir Budak | Şairin 12\
Melih Cevdet Anday
Şairin 12\