FESTİVAL Haber Girişi : 16 Eylül 2021 17:34

Şehir yeniden 'caz hali'ne büründü

Şehir yeniden 'caz hali'ne büründü
31. Akbank Caz Festivali, geçtiğimiz günlerde 100'den fazla sanatçının özel performanslarıyla şehri yeniden 'caz hali'ne döndürdü.

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden olan Akbank Caz Festivali, bu yıl 1-10 Ekim tarihleri arasında 10 farklı mekânda, Türk Caz sahnesinden 100'ün üzerinde sanatçının birbirinden özel performansına ev sahipliği yaptı.

 

Festivalin açılışı 1 Ekim'de Galataport İstanbul Paket Postanesi'nde Elif Çağlar'ın caz ile başka türleri harmanlayan şarkıları ve funk, caz, dünya müziğini repertuarında birleştiren Defjen Daf Ensemble konseriyle oldu.

 

TRAKYA-BALKAN RİTİMLERİNDEN RAP MÜZİĞE

 

Özel projeler ile sanatseverlerle buluşan 31. Akbank Caz Festivali'nde; Türk makam müziği eserlerinin caz düzenlemeleriyle yorumlandığı 'OttoJazz' Ensemble'da Cenk Erdoğan'a neyzen Muhammed Ceylan ve kemençeci Emre Erdal eşlik etti.

 

Ramazan Sesler, Akbank Caz Festivali katılımcılarını saksafonda Anıl Şallıel ve piyanoda Kaan Bıyıkoğlu'nun eşlik ettiği 'Babadan Oğula Bir Gırnata Efsanesi' projesiyle ince makamlardan Trakya-Balkan ritimlerine uzanan bir yolculuğa çıkardı.

 

Güç Başar Gülle, Osmanlı-Türk müziğinin çok boyutlu estetiğinden ilham alan son projesi 'Synthetic Vision' ile ilk kez 31. Akbank Caz Festivali sahnesine çıktı.

 

 

İlhan Erşahin'in 2005’te İstanbul’da kurduğu İlhan Erşahin's grubu, geçtiğimiz yıl çıkan beşinci stüdyo albümü 'Bir Zamanlar Şimdi'nin ilk canlı performanslarından biri için 31. Akbank Caz Festivali'nde cazseverlerle buluştu. Grup, bu özel konserde, Türkiye'de ve yurtdışında yaptığı çalışmalarla adını müzik tarihine yazdıran usta müzisyen Arto Tunçboyacıyan ile birlikte sahne aldı.

 

Caz müziği ile farklı müzik türlerini bir arada dinleme fırsatı sunan bir diğer konser de hip-hop dünyasının yakından tanıdığı Da Poet ile trompet sanatçısı Barış Demirel'in hip-hop, rap, funk, Anadolu-saykedelik gibi tarzlara dokunan heyecan verici performansı oldu.

 

Akbank Caz Festivali sahnesinde türlerin birbiri içinde eridiği, açık havanın özel performanslarından Kamufle & Lara Di Lara, Müze Gazhane'de katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

 

Okay Temiz, Oriental Wind'in 70'lerin başında Stockholm'de başlayan yolculuğunu 31. Akbank Caz Festivali sahnesine taşırken; Baki Duyarlar, 'JazzArk Project' ile Akbank Caz Festivali'ndeki performansında iki önemli konuğu, Şennur Dinleyen ve Tolga Karaslan'ı ağırladı.

 

Türkiye caz sahnesinin en başarılı davulcularından biri olarak kabul edilen Ediz Hafızoğlu'na ise Ceylan Ertem eşlik etti.

 

Selen Gülün, kadın şarkı yazarı ve bestecilerin görünürlüğünü artırmayı amaçlayan 'Kadınlar Matinesi' projesini, Mehmet Uluğ anısına düzenlenen özel gecede, Akbank Caz Festivali sahnesine taşıdı. Selen Gülün'e Çağıl Kaya ve Özge Fışkın'la birlikte ilk kez Jülide Özçelik eşlik etti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.