1 Yazar, 1 Yaşam: Şevval Gönül Okcu

2002 yılında dünyaya gelen Şevval Gönül Okcu, Bursa'da doğdu. İlk ve ortaokulu Peyami Safa Ortaokulu'nda okudu. Lise eğitimini Emirsultan Anadolu Lisesi'nde aldı. Şu anda Uludağ Üniversitesi'nde Dış Ticaret bölümü öğrencisi.

 

Yazmaya, ilkokul öğretmeninin yazdırdığı kompozisyonlarla başladı. Çocuklukta hikâye yazarak merakını daha da genişletti. Lisede İkinci Yenicileri ezberlerken, şimdilerde Muhibbi divanını ilgiyle izliyor.

 

Yazmakta tutunduğu alan daima şiir olan ve önceleri şiiri salt duyguların yansıması olarak gören yazar, büyük üstatları okumaya başladıktan sonra, şiirin aynı zamanda düşüncelere de hitap eden bir boyutta olduğunu kavrayıp bu alana daha da yoğunlaşmıştır.

 

Yunus Emre, Ömer Hayyam, Niyazi Mısri gibi yaşadıkları dönemlerde hem kalemleriyle hem de karakterleriyle nam salmış şairlere hayranlık duymuş; şiirin yanı sıra hikâyeciler arasında da en fazla lezzeti Sait Faik Abasıyanık'tan almıştır.

 

Yazarlık yolculuğuna Edebiyat Postası'nda başlayan ve bir dönem Kapari dergisinde yazıları yayımlanan Şevval Okcu, halen Edebiyat Postası'nda düzenli yazılar yazmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.