KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Mart 2024 23:52

Türkiye Yazarlar Sendikası 50 yaşında

Türkiye Yazarlar Sendikası 50 yaşında
Şair-yazar Ayşe Şafak Kanca, Türkiye Yazarlar Sendikası'nın 50. Kuruluş Yılı kutlamalarına katıldı ve etkinlik izlenimlerini yazdı.
Türkiye Yazarlar Sendikası 50 yaşında

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Çıngıraklı Sokak

"Sizin de bir şiiriniz olsun" dediler.

 

Kadıköy'e erken gelen baharla birlikte, Türkiye Yazarlar Sendikası'nın 50. Kuruluş Yılı kutlamaları da başladı. Açılış etkinliği 24 Şubat Cumartesi günü TYS üyeleri ve Çıngıraklı Sokak şairlerinin öncülüğü ve katılımıyla Türkiye Yazarlar Sendikası Şiir Kitaplığı'nda gerçekleşti.

 

Kadıköy'de bulunan Kemal Tahir Halk Kütüphanesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinliğe Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner, Mustafa Köz ve birçok yerli ve yabancı şair, yazar ve tiyatro sanatçısı, şiir performansları ve anlatılarıyla katıldı. Etkinlik tam bir festival havasında ve bir o kadar da samimi geçti. Yeni şairlerle tanışmak, bu kadar kıymetli edebiyat insanından kendileri ve şair dostlarıyla ilgili hatıralarını dinlemek başlı başına bir keyif ve kazanımdı.

 

Bilmeyenler ve ilgilisine not düşelim burada:

İstanbul'un ilk "Şiir Kitaplığı" Kadıköy'de Kemal Tahir Halk Kütüphanesi'nde bulunuyor. Şiir Kitaplığı 2022 yılında Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından bir şiir belleği olsun diye kurulmuş. Şair Enver Ercan'ın vefatından sonra da 4000'e yakın şiir kitabı bu kitaplığa bağışlanmış.

 

Kitaplıkta birçok şairimizin yanı sıra, Şükran Kurdakul, Mustafa Öneş ve Enver Ercan'ın imzalı kitaplarının da olduğu özel bir bölüm bulunuyor. Her geçen gün katkılarla daha da büyüyor Şiir Kitaplığı. Aklınızda olsun, kitaplığa siz de şiir kitabı bağışlayabilirsiniz.

 

Kütüphane'de ayrıca belgelik niteliğinde Türkiye'den ve dünyadan aramızdan ayrılmış şairlerin mektupları, günlükleri, el yazısı notları, şiir taslakları, daktilo, ceket, okul karnesi, kol saati, fotoğraf gibi birçok özel eşyalarının da görülebileceği müze niteliğinde bir Anı Odası da mevcut.

 

Sevdiğiniz şairlerin yalnızlığında kaybolmanız işten bile değil bu odada. Yani meraklısının mutlaka ve bolca vakit ayırması gereken bir yer burası.

 

"Sizin de bir şiiriniz olsun," dediler, bir şiir de biz kaptırdık. Bir sonrakine sizi de şiirlerinizle bekleriz. Yeter ki uzadıkça uzasın şiir.

 

Gelecek etkinlikleri Türkiye Yazarlar Sendikası (@turkiyeyazarlar) ve Çıngıraklı Sokak (@cingiraklisokak) Instagram sayfalarından takip edebilirsiniz.

 

Ayşe Şafak Kanca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.