DERGİ Haber Girişi : 05 Haziran 2024 00:52

'İletişim Çağında Yalnızlık'

'İletişim Çağında Yalnızlık'
Varlık dergisinin 'İletişim Çağında Yalnızlık' konusunun işlendiği yeni sayısında, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi ve sinema anlayışı üzerine yazılar ve söyleşiler de yer alıyor.

Varlık dergisi bu ay "İletişim Çağında Yalnızlık" konusunu merceğe alıyor.

 

Derginin ana dosyasını oluşturan konuya; İlknur Doğu Öztürk, Burcu Zeybek, Canan Arslan, Bilgehan Ece Şakrak ve Zeynep Genel, yazılarıyla katkıda bulunuyor.

 

Derginin ikinci dosyasını ise "Kuru Otlar Üstüne ve Nuri Bilge Ceylan Sineması" oluşturuyor.

Hilmi Yavuz ve Asuman Gül Biçen, 'kendini aldatma' meselesi odağında "Kuru Otlar Üstüne" filmi üzerine söyleşirlerken, Feridun Andaç ise Ceylan'ın sinema serüvenini son filmi üzerinden değerlendiriyor.

 

Varlık dergisinin haziran sayısında üçüncü bir dosya konusu daha var: "6 Şubat Depreminin Ardından: Yıkım, Yaratım, Dayanışma"...

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Şubesi, 6 Şubat 2023'teki deprem felaketinin yıldönümünde, depremden etkilenen kentlerde yaşayan sanatçı, akademisyen ve kültür-sanat emekçilerinin katılımıyla Mahmut Wenda Koyuncu, Rana Öztürk ve Esra Yıldız'ın moderasyonunda online konuşmalar gerçekleştirdi.

Varlık'ta iki bölüm halinde yayımlanacak olan bu konuşmaların ilkinde; Edip Yeşil, Ali Uğur Ummo ve Lal Laleş'in tanıklıklarına yer veriliyor.

 

Edebiyattan resme, felsefeden sanat tarihine, fotoğraftan sinemaya geniş bir alanda yazılar, söyleşiler yayımlayan Varlık, bu ay da Çağdaş Sanat, Müzik Sanatı, Türkçe Günlükleri, Nasıl Anlatılır, Yeni Şiirler / Öyküler Arasında köşeleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Kitaplar Arasında bölümleriyle okurlarını bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.